Zwitserland informatie

Zwitserland biedt de welbekende adembenemende Alpenpracht: traditierijke top-skiplaatsen zoals Davos, St. Moritz of Zermatt wisselen elkaar af met familievriendelijke en idyllische wintersportplaatsen.
Zwitserland biedt de welbekende adembenemende Alpenpracht: traditierijke top-skiplaatsen zoals Davos, St. Moritz of Zermatt wisselen elkaar af met familievriendelijke en idyllische wintersportplaatsen. Maar ook grote samenhangende skigebieden zoals de 4 Vallées of Les Portes du Soleil zijn hier te vinden en bieden onvergetelijk skiplezier – soms over de grenzen heen! De Zwitserse hutten staan ​​bekend om de leuke, gezellige sfeer en natuurlijk ook voor de hartige kaasfondue.

Waar kan je het beste skiën in Zwitserland?

Het grootste deel van Zwitserland ligt in de Alpen, daarom zijn er in het land dan ook talrijke populaire skibestemmingen. Zwitserland is wereldberoemd om zijn hoge bergtoppen, de meeste skigebieden liggen in het zuidoosten van het land. In het Berner Oberland zijn er vele skioorden zoals Grindelwald of Meiringen-Hasliberg. Dieper in het zuiden ligt het kenmerk van Zwitserland: de Matterhorn met een hoogte van 4.478 m. En waar er hoge bergen zijn, zijn er meestal ook prachtige skigebieden. Bijvoorbeeld het beruchte Les Portes du Soleil, Saas-Fee en de Les 4 Vallées in Wallis.

 

Wereldbekend en exclusieve bestemmingen als Davos, St. Moritz en Samnaun liggen in Graubünden, het grootste kanton van Zwitserland, bij de grens met Oostenrijk en Italië. Skiën in Zwitserland biedt tevens de mogelijkheid andere landen te verkennen: Les Portes du Soleil vormt een reusachtig skigebied in 12 Zwitserse en Franse plaatsen. Ten zuiden van het meer van Genève staan u in Les Portes du Soleil rond 580 km pistes ter beschikking.

Waarom wintersport in Zwitserland?

Geen ander Alpenland kent zo veel bergtoppen boven de 4.000 m als Zwitserland. Het is dan ook logisch dat de Zwitserse skigebieden vrij hoog liggen en ideale sneeuwcondities bieden. Bovendien kunt u hier genieten van een onvergetelijk uitzicht op de bergen. Zwitserland staat tevens bekend voor zijn schattige, traditionele dorpjes. In de gezellige plaatsen kunt u volledig ontspannen en genieten van uw vakantie. In Zermatt of Saas-Fee zijn er bijvoorbeeld autovrije zones – perfecte voorwaarden voor een geslaagde wintersportvakantie.

 

Ook cultureel heeft Zwitserland veel te bieden. Onder meer omdat er 4 verschillende talen in dit kleine land gesproken worden, maar ook culinair valt er veel te beleven. Wat is, culinair gezien typisch Zwitsers? Juist, Zwitserse kaas! Een lekker kaasfondue hoort dan ook bij een vakantie in Zwitserland. Gepaard met witte wijn en kruiden kan de kaas zijn smaak ontwikkelen.

Wat maakt wintersport in Zwitserland bijzonder?

In Zwitserland zijn er talrijke exclusieve accommodaties. Bovendien zijn de liften vaak nieuw en zeer modern, de restaurants bieden lekkere menu’s. Ook perfecte service staat in Zwitserland hoog in het vaandel. Voor reizigers met hoge eisen zullen naar Zwitserland moeten gaan. Nog een argument zijn de mogelijkheden voor stedentrips in Zwitserland. Veel steden liggen aan het oever van een glashelder bergmeer. Combineert u eens uw wintersport met een uitstapje naar bijvoorbeeld het meer van Genève.

Hoe lang duurt het skiseizoen in Zwitserland?

De 4 gletsjergebieden Zermatt, Saas-Fee, Flims-Laax-Falera en Aletsch maken een lang seizoen van begin oktober tot eind mei mogelijk. Niet alleen in deze gebieden kunt u een lang seizoen en ideale pistevoorwaarden verwachten, ook Engelberg, Verbier en Arosa overtuigen met een lang seizoen.